Το ταξίδι των SANDALISTA σας

Το ταξίδι των σανδαλιών

Τα σανδάλια Sandalista πριν σας συνοδέψουν στους όμορφους περιπάτους σας, τα καλοκαιρινά ταξίδια, μια εκδήλωση αλλά και μια επιλογή για μια άνετη καθημερινότητα περνούν από πολλά στάδια. Η Εταιρεία μας στην πορεία των 5 χρόνων όπου δραστηριοποιείται στο χώρο του υποδήματος συνεργάζεται με μικρές Ελληνικές βιοτεχνίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου κάθε μια από αυτές κάνει εξαιρετική δουλειά, η κάθε μια στο πεδίο της, χαρίζοντας μας τα υποδήματα που δημιουργεί το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας μας.

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι λοιπόν..

Αφού από τον χειμώνα η ομάδα μας σε συνεργασία με τις βιοτεχνίες έχει καταλήξει στην τελική μορφή του υποδήματος, μετά από την παραγγελία σας η βιοτεχνία μας στέλνει το υπόδημα στην αρχική του μορφή. Στην συνέχεια στο εργαστήριο του Sandalista στο Περιστέρι το άτομα του σχεδιαστικής ομάδας κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο στολίζοντας το σανδάλι 100% χειροποίητα, δίνοντας την τελική μορφή. Αφού πακετάρουμε την παραγγελία, γράψουμε την ευχαριστήρια κάρτα με το όνομα σας και σας βάλουμε και ένα μικρό δωράκι, τα σανδάλια είναι έτοιμα να ταξιδέψουν για οποιοδήποτε σημείο του κόσμου βρίσκεστε και να σας χαρίσουν χαμόγελα και όμορφες βόλτες

Ελληνικό σανδάλι και πρώτες ύλες

Ελληνικό Σανδάλι

Η ιστορία των ελληνικών δερμάτινων υποδημάτων και συγκεκριμένα των σανδαλιών έρχεται από πολύ παλιά, από τα πρώτα βήματα των αρχαίων Ελλήνων. Φανερώνει πολλά το γεγονός πως έχει αντέξει τόσο πολύ στον χρόνο, έχει εξελιχθεί και είναι μια ιδανική και ταυτόχρονα μοντέρνα επιλογή που παραμένει πάντα κλασσική.

Είδη Δέρματος

Τα κύρια είδη δέρματος είναι το Top Grain Leather το οποίο προέρχεται από την εξωτερική στρώση του δέρματος και έχει την καλύτερη αντοχή σε χρήση, το Full Grain Leather το οποίο είναι δέρμα χωρίς επεξεργασία και αυτό διακρίνεται από το ότι διατηρεί τυχόν σημάδια και τέλος το Split Leather όπου προέρχεται από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Το συγκεκριμένο δέρμα είναι περισσότερο ευαίσθητο στην χρήση του για αυτό και υπόκειται σε περεταίρω επεξεργασία για να μας δώσει το Kαστόρι ή αλλιώς Suede.

Τα βασικά είδη δερμάτων που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας μετά από επεξεργασία των βασικών είναι τα εξής:

  • Το λείο δέρμα, είναι το βασικό δέρμα που χρησιμοποιείται στην σανδαλοποιεία, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργούμε όμορφα σχέδια.
  • Το δέρμα Nappa, προέρχεται από την λεπτή εξωτερική στρώση του δέρματος του Top Grain Leather και έχει εξαιρετικά λεία και απαλή αίσθηση
  • Το καστόρι (Suede), όπου είναι από τα μαλάκα σε αίσθηση και υφή δέρματα αφού λόγω της ευκαμψίας του δέρματος αγκαλιάζει το πόδι δίνοντας στο υποδήματα την τελική του μορφή φορώντας το.
  • Το Nubuck, γίνεται με την ίδια διαδικασία που γίνεται και το Suede αλλά χρησιμοποιώντας την εσωτερική πλευρά τις εξωτερικής επιφάνειας του δέρματος. Η επεξεργασία αυτού του δέρματος μας δίνει μια εξαιρετικά βελούδινη υφή χαρίζοντας μας ένα άνετο και μαλακό σανδάλι.
  • Το κερώμένο δέρμα, όπου με ειδική τεχνική στο τελευταίο στάδιο επεξεργασίας γυαλίζεται και μας χαρίζει την αίσθηση του κεριού στο δέρμα.
Σανδάλια Ελληνικής Παραγωγής: Ένας τέλειος συνδυασμός στυλ και άνεσης
Το Καλάθι Μου
Close Wishlist
Κατηγορίες