Καθαρισμός & Περιποίηση

Το δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό και χρειάζεται την ανάλογη περιποίηση. Ένα δερμάτινο ζευγάρι από την εταιρεία μας, ανεξάρτητα με το είδος του δέρματος του, μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια με τη σωστή φροντίδα. Τα δύο βασικά βήματα για να το πετύχετε αυτό είναι ο σωστός καθαρισμός και η κατάλληλη αποθήκευση.

Αποθήκευση

Ο τρόπος που αποθηκεύετε τα δερμάτινα παπούτσια σας παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη διάρκεια ζωής τους. Προτιμήστε την υφασμάτινη θήκη που δίνεται από εμάς, για τη φύλαξη τους, αφού με αυτό τον τρόπο τα παπούτσια αναπνέουν, ενώ παράλληλα προστατεύονται από τη σκόνη και το φως του ήλιου. Τα καστόρινα σανδάλια/πέδιλά σας χρειάζονται ανοιχτό χώρο αλλά όχι φως. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγετε να τα αφήνετε σε χώρους όπου υπάρχει υγρασία για να αποφευχθούν τυχόν αλλοιώσεις στην υφή, το σχήμα ή και το ίδιο το σανδάλι.

Πρόληψη & Καθαρισμός

Το σημαντικότερο για τη συντήρηση των δερμάτινων σανδαλιών σας, είναι φυσικά η περιποίηση πριν ακόμα φορεθούν. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν προϊόντα που διασφαλίζουν  τη προστασία, τη συντήρηση και την πρόληψη προβλημάτων. Ακόμα και στην περίπτωση που ένα τέτοιο προϊόν δεν θα καταφέρει να λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα, θα βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση της όψης του σανδαλιού σας, όσο και στην επαναφορά τους στην αρχική τους κατάσταση.

Ένα από τα πιο σημαντικά  προϊόντα είναι τα σπρέι αδιαβροχοποίησης που όχι μόνο προστατεύουν τα σανδάλια από υγρά και λεκέδες, αλλά ταυτόχρονα γυαλίζουν και περιποιούνται το δέρμα! Υπάρχουν αρκετά τέτοια προϊόντα στο εμπόριο με εγγυημένη ποιότητα. Ειδικότερα, μπορείτε να μας συμβουλευτείτε για προτάσεις.

Καθαρισμός ανά είδος Δέρματος

1. Δέρμα Nubuck / Καστόρι(Suede)

Τα δέρματα Nubuck και Καστόρια (Suede) προτείνεται να καθαρίζονται με ειδική μαλακή βούρτσα. Ειδικότερα, σε λεκέδες και στίγματα, είναι προτιμότερο να εφαρμόζεται η  ειδική γόμα καθαρισμού, για την απαλοιφή των λεκέδων. Αν τα σανδάλια μας βραχούν, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάντοτε μακριά από εστίες θερμότητας  σε φυσική θερμοκρασία. Για να έχουμε άριστο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε καλαπόδια ξύλινα και να αποφεύγονται τα συνθετικά γιατί δεν έχουν την ιδιότητα να τραβάνε την υγρασία.

Ένας επιπλέον τρόπος καθαρισμού είναι η εφαρμογή του προϊόντος Talk σε κηλίδες (πχ από νερό). Εφαρμόζετε άμεσα μια αρκετή ποσότητα Talk στην περιοχή του λεκέ και αφήνετε να δράσει. Το Talk, θα απορροφήσει την υγρασία με αποτέλεσμα να μειώσει την όψη του στίγματος.

2. Λείο Δέρμα(Full Grain) / Κερωμένο Δέρμα

Στον συγκεκριμένο τύπο δέρματος η λύση που προτείνεται από εμάς είναι η χρήση ενός πανιού(προσοχή, όχι βρεγμένο) για τον λεκέ ή στίγμα που έχει προκληθεί. Το δέρμα χρειάζεται γυάλισμα ώστε να προστατεύεται από το νερό και τη σκόνη. Ένα προϊόν με βάση το κερί ή το λίπος φώκιας , συνήθως είναι κατάλληλο όχι μόνο για να δημιουργήσει ένα αδιαβροχοποιημένο στρώμα στο δερμάτινο παπούτσι σας, αλλά και για να προστατευτεί το χρώμα του.

Κλείνοντας, λόγω της υψηλής ποιότητας των δερμάτων, χρειάζονται και υψηλή προσοχή για την σωστή διατήρησή τους και αντοχή στο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για συμβουλές καθαρισμού και προϊόντων ώστε τα σανδάλια σας να παραμένουν εντυπωσιακά σαν την πρώτη μέρα της αγοράς τους.

Τρόποι αποθήκευσης για τα δικά σας Σανδάλια & Πέδιλα
Το Καλάθι Μου
Close Wishlist
Κατηγορίες